A megújult Facebookon nem tudok linket megosztani, mit csináljak most?

Az elmúlt napokban ismét egy nagyobb fejlesztést élesített a Facebook. Akinek csak személyes profilja van, nem sokat érezhetett, de aki Facebook oldalt üzemeltet, az bizony kapkodhatta a fejét, és még mindig bosszankodhat, hogy nem működik minden rendesen.

Elsőként röviden a 3 legfontosabb változás:

 1. Mostantól egy oldal adminisztrátora egy kattintással válthat, hogy a személyes profiljával vagy az oldallal legyen „bejelentkezve”. Így szabályozhatja, hogy a saját nevében vagy mint oldal akar hozzászólásokat írni, vagy tetszést nyilvánítani.
 2. Hasznos változás, hogy már oldalként is kapunk értesítést, ha valaki hozzászól egy témához, megoszt egy linket az üzenőfalon, de még akkor is, ha a tetszik gombra nyom. Régebben probléma volt, hogy ha egy korábbi bejegyzésnél érkezett egy kérdés, akkor azt a legritkább esetben vette csak észre az oldal tulajdonosa.
 3. Átalakult az adminisztráció. A képek, linkek, rajongók talán logikusabban vannak elrendezve.

Megjegyzés: Átváltani a jobb felső sarokban a [Profilom] > [Facebook használata oldalként] menüpontban lehet.

Összességében véleményem szerint előnyére változott a Facebook oldalak kezelése.

De!

A napokban mégis rengetegen jelezték, hogy egyszerűen nem működnek alap dolgok. 2 probléma fordul elő a legtöbbször.

 1. Miután átváltunk oldal adminisztrációs módra, nem lehet linket megosztani.
 2. Az átváltás után nem lehet visszaváltani személyes módba.

A megoldás:
Bár nem túl szép, de a célt elérjük vele. Egyszerűen ki kell jelentkezni a Facebook-ból, majd belépni. Ezután személyes módban kell ellátogatni az oldalra, és úgy kell megosztani a linket. (Ilyenkor gyakorlatilag azt csináljuk, mint régen.)
Ezzel már a 2. probléma is meg lett oldva, hiszen belépéskor mindig a személyes profil az aktív.

Remélem, tudtam segíteni.
Ha még nem ismernéd, látogass el a Webforgalom Facebook oldalára!
Ossza meg! Lájkolja! Plusszolja!Csiripelje! Pinelje! Szóljon hozzá!

17 hozzászólás a(z) “A megújult Facebookon nem tudok linket megosztani, mit csináljak most?” bejegyzéshez

 1. Papp Zoltán

  Szia Gábor!

  Kipróbáltam, mert nekem is ez jutott eszembe mint megoldás, de sajnos ez a ki-bejelentkezős nem oldotta meg a problémát. 🙁

  Barátsággal,
  Zoli

 2. didergo_kiraly

  Az általam üzemeltetett Facebook oldal nevében szeretnék néhány másik oldalt lájkolni, de nem tudok, sőt, még az oldalak keresése sem működik. Erre tudtok megoldást? Előre is köszi 🙂

 3. Guido

  Úgy látom megoldották mndkét hibát. Most próbáltam ki: átváltottam oldal nézetbe, megosztottam egy linket, majd visszaléptem a személyes módba és minden rendben működik.

  Nem lehet azt mondani, hogy nem dolgoznak gyorsan 🙂

 4. Guido

  Nna, elkiabáltam: tegnap este óta ismét nem működik a Facebook-on “oldalként használva” a hivatkozás megosztás.

 5. Piros

  Hónapok óta birkózok a Facebook oldalunkkal, remélem egyszer rájövök minden titkára 🙂 Van ami probléma nélkül egy csettintésre megvan, mással 10-20 percet is el tudok kínlódni. A tartalom megosztás még nem volt bajos.

 6. Nóri

  Kedves Gábor és többiek,

  megosztási problémám van a facebook-kal, hátha tudtok segíteni, hálás lennék.
  Notes alkalmazással összekötöttem a blogger alapú blogomat a facebook oldalammal, minden rendben át is megy, az első képpel együtt, viszont amikor magánszemélyként megosztanám, vagy tenné ezt bárki ismerősöm, akkor a képet lefelejti a facebook… pedig enélkül értelmét veszti egy selyemkendő. 🙁

  Van valami tippetek, mi lehet a baj, én állítottam-e be valamit rosszul, stb?

  köszi,
  Nóri

 7. Máté

  Bár a személyes profilok változása, mégis az oldalakat érinti elég rosszul: egy ideje (csak most tűnt fel nekem) eltűnt az “ajánld ismerőseidnek” lehetőség, ha személyként/rajongóként nézek egy üzleti oldalt. Ez gyakorlatilag kinyírja az eddigi “ajánld ismerőseidnek és nyerj vmit” típusú rajongógyűjtést. Bár ott van még a megosztás, de az nem ér sokat..:(

  Ez elég gáz, jó lenne, ha visszajönne egyszer. Bocs, ha off voltam, de ez elég lényeges, az oldalakat érintő változás.

 8. dr. Pámer Zsuzsanna

  Kedves Gábor!

  Ne haragudjon, hogy kérdésemmel zavarom!
  A Facebook céges oldalamról, a bal oldalsó sávban lévő “Kedvenc oldalak” közül nem tudok törölni egy céget. Nem tudom hogyan került oda (persze ez most bután hangzik), de az a lényeg, hogy törölni szeretném, azonban a rendszer nem engedi meg. Lehetséges, hogy onnan egyáltalán nem lehet törölni?

  Köszönettel: Pámer Zsuzsa

 9. dr. Pámer Zsuzsanna

  Kedves Gábor és Kedves Olvasók!

  Rájöttem, hogyan tudom kitörölni a céges oldalam bal oldalsó sávjából a nem kívánatos “Kedvenc” oldalakat!
  Egyszerűen a nem kívánatos oldalra klikkelve rányomtam a “nem tetszik” -re. Sajnos, csak így tudtam a kedvenceim közül kitörölni.
  Egyébként, érdekességként jegyzem meg, hogy az ominózus oldal a napokban keresett meg egy üzenet formájában, hogy nyomjam meg a tetszik gombot. Megtettem (miért ne okozzak örömet), azonban ezzel a gesztussal egyenesen a céges oldalam kiemelt kedvencévé tettem. Ezt azonban nem akartam!

  Üdvözlettel: Pámer Zsuzsa

  Ui. Jót elbeszélgettem magammal 🙂

 10. Honlapkészítő

  “Mostantól egy oldal adminisztrátora egy kattintással válthat, hogy a személyes profiljával vagy az oldallal legyen „bejelentkezve”. ”

  Hurrá. Azt nem értem erre az alapvető kényelmi funkcióra, miért kellet éveket várni?

 11. István

  Kedves Gábor !

  Ne haragudjon, hogy egy ilyen kérdéssel zavarom, de a facebookon sem én sem pedig a barátaim nem tudják megosztani a weboldalam linkjét. Már napok óta ez az üzenet jön megosztás közben:

  “Ez az üzenet letiltott tartalmat tartalmaz, korábban sértőnek vagy durvának jelölték. Tudasd velünk, ha szerinted téves.”

  Hiába írok bárhova, választ nem kapok a facebooktól.
  Pedig ez az oldal amit szeretnénk megosztani, egy zenés szórakoztató közösségi oldal. Semmi sértő és durva tartalom nincs az oldalon.

  Esetleg tudna segíteni kihez, hova lehet fordulni a tilalom feloldása miatt?

  Üdvözlettel: István

 12. Ferenc

  Üdv!
  Nekem az lenne a bajom hogy nem bírok linket megosztani facebook-on. Ahol azoknak kellene szerepelni hogy állapot,fénykép,hivatkozás és videó annak a helyére az lépett hogy Update Status,Add Photo és Ask Question de nem tudom hogy ez mitől lett, ebben kérnék segítséget.

 13. Wholesale gadgets

  jom hogy nem bírok linket megosztani facebook-on. Ahol azoknak kellene szerepelni hogy állapot,fénykép,hivatkozás és videó annak a helyére az lépett hogy Update Status,Add Photo és

Hozzászólások lezárva.