Ön elfogult a weboldalával kapcsolatban?

Rengetegszer hallottam már weboldal tulajdonosoktól azt a panaszt, hogy hiába jön sok látogató a nagy linkhálózat miatt, a statisztikákból kiderül, hogy a többség szinte a megérkezés után azonnal el is hagyja az oldalt.

Ezután persze jön a kérdés, hogy ez miért van, és mit kell tenni, hogy maradjanak a látogatók?

A válasz rendszerint nagyon kézenfekvő. A saját oldalával szemben a legtöbb tulajdonos (régebben természetesen én is) elfogult. Egyszerűen nem képes az oldalt kívülállóként vizsgálni. Nem hiszi el, hogy egy látogató nem fog perceket bolyongani azért, hogy megtalálja azt, amiért a linktárban, linkmegosztón vagy bárhol a linkre kattintott.

Tehát az első lépés a megoldáshoz az, hogy a weboldalt a potenciális ügyfél szempontjából kell nézni, és fel kell tenni 2 kérdést!

1) Miután rákattintok a linkre, azt kapom, amire számítottam?

Ha a link szövege például „Több mint 100 féle boríték raktárról”, és a kattintás után egy papír és írószer kereskedés főoldalára jutok, ahol szó sincs a borítékokról, akkor csalódottan zárom be az ablakot.


2) Ha azt kaptam amire számítottam, megmondják,
hogy mit kell tennem?


A második kérdés ugyan olyan fontos, mint az első. Nincs is annál rosszabb, ha megérkezve az oldalra azonnal a sokféle borítékkal találkozom, és már tudom, hogy innen akarok vásárolni, de egyszerűen nem egyértelmű, hogy ezt hogy tehetem meg.


Tehát nagyon fontos, hogy az Ön linkjére kattintók pontosan arra az aloldalra érkezzenek, ami a neki kellő információt tartalmazza! Ezt nevezzük mélylinkelésnek. A mélylinkelésnek a konverzió növelő hatásán túl van egy másik nagy előnye is. A Google imádja ezeket a linkeket, és jó helyezésekkel díjazza is. Ha van rá lehetősége, akkor próbálja meg a linkek egyik felét a főoldalra, a másikat az aloldalakra irányítani!

Ha már sikerült felkelteni az érdeklődést egy látogatóban, egyértelműen adja a tudtára, hogy mit kell tennie! Kattintson ide a megrendeléshez! Hívja ezt a telefonszámot: 06…! Ha a látogatónak kell keresgélnie, hogy mi a következő lépés, akkor baj van.


Ön vizsgálta már a saját weboldalát ügyfélszemmel?
Vannak a témával kapcsolatos tapasztalatai?

Kérem, írja meg véleményét!
Ossza meg! Lájkolja! Plusszolja!Csiripelje! Pinelje! Szóljon hozzá!

43 hozzászólás a(z) “Ön elfogult a weboldalával kapcsolatban?” bejegyzéshez

 1. Kunerth Károlyné Mária

  Úgy érzem, hogy az én lapom elég érthető és minden ott van, ahol lennie kell (remélem nem gondolom rosszul), de sajnos így is nagyon kevés a látogatóm, ill a megrendelőm szinte semmi. Nem tudom mit kellene még tennem, hogy ez megváltozzon. A googl lapon szinte mindenhol, minden hirdetésen fenn vagyok, az eredmény mégis szinte nulla. Ha tudnátok segíteni, hogy mit csinálok rosszul, nagyon megköszönném. Rendszeresen küldök minden lehető fórumon hírlevelet, de ott sincs eredmény. Természetesen nem adom fel, de
  a jó ötleteket szívesen fogadom

  üdv. Marcsi

 2. Makkné Éva

  Kedves Gábor!
  Először is köszönöm a lehetőséget!
  Az én itt megjelölt honlapom, nem olyan, mint ahogy Marcsi írja fent a magáéról! Ezalatt azt értem, hogy nem megfelelően rendszerezett, nem jók a leírások(pedig a termékek, amelyekkel foglalkozom, minőségi, és különlegesen jól ható készítmények), linkmarkatingről szó sincs ! Mégis az ” eredményeim” ugyanazok, (semmi)mint Marcsié, akinek a weblapja, saját véleménye szerint jó.
  Akkor minek fáradni, ugyanis most határoztam el, hogy átrendezem a lapot a saját ízlésem, és pl. a Tőled is kapott instrukciók szerint??? A lapot egyébként egy barátnőm készítette nekem, mert én még nehezen boldogulok ezzel, ráadásul a gépem is egy elavult lassú gép, tehát szerkeszteni ezzel nem egy “leányálom”

  Üdv.: Éva

 3. Erdélyi Norbert

  Heló Gábor,
  Naná, hogy elfogult vagyok, az összessel 🙂

  Komolyra fordítva: ez egy remek tanulság, amit itt írsz, én úgy csinálom, hogy beleélem magam a vadidegen látogató szerepébe, és úgy gondolom át a landing pageket, az oldalt. Beválik.

 4. Norbee

  “Kedves Norbi, látom…”

  Moderálva.
  Kérlek, hogy ne ezen a blogon üzenj!

 5. Tóth Mária (Maya)

  Kedves Gábor! Köszönöm a sok hasznos információt. És a törődést is!
  Úgy érzem adósa vagyok Önnek és szeretnék adni valamit cserébe én is. Biztos vagyok benne, hogy hasznára is tudnék lenni, a hogyanját viszont meg kéne találni! Tudna ebben nekem segíteni? ÜdvMy

 6. P. Móni

  Marcsinak üzenem: a kevesebb néha több alapon, a menürendszer dizájnos képes gombjai túlcsicsázzák a weblapot és nem elég átlátható. A látogatóknak alig 5 másodpercük van hogy eldöntsék érdekli-e őket a lap és megtalálják amit keresnek. Ha sokáig kell nézelődni mire a menüből választhatnak már el is hagyták a lapot.
  A képekről én közelebbi felvételeket készítenék, és nem hívnám fel az érdeklődőt a vásárlásra, azt hadd döntse el ő, különben rátukmálásnak érezhető.
  Javasolnám még a megfelelő kategóriákba való bejegyzést a keresőkbe ill. a lap.hu oldalakon vagy linktárban, esetleg partnerprogramot.

  Egyébként szép dolgokat csinálsz, további sok sikert kívánok!

  Üdv.

  Móni

 7. Tóth Mária (Maya)

  Kedves Éva!

  Szerintem jó a weboldal, csak sok benne az érthetetlen idegen szó. Az árlista pedig nagyon nehezen olvasható. Amúgy jó! Persze átformálva a linkmarketingről tanultakat beépítve, lehetne csakugyan jobb. A regisztrációnál az angol nyelvű űrlap sajnos biztosan sokaknak lehet zavaró. Azért merem ezt mondani, mert, ha ilyenre akadok, a regisztrációról azonnal lemondok.

  Csak örülnék, ha hasonló építő kritikát kaphatnék…

  ÜdvMy

 8. Tóth Mária (Maya)

  @P. Móni

  Kedves Móni! Megnéztem a honlapot! Érdekes! Viszont egy ideig találgattam, hogy mit is lehet itt kapni, mert elsőre nem derült ki!

  Tehát, ha csak úgy rátaláltam volna, nem annyira vonzana.
  Az idegennyelvű honlapcím csak azok számára beszédes, akik megalkották. A rátévedőknek nem sokat mond, azt is nehezen.

  Viszont izgalmas dolgok vannak rajta, kellemes helyek, szép ékszerek.

  Én is kérek egy kritikát, ha lehet….

  ÜdvMy

 9. Puchnyák Dánielné Irénke

  Én már sok szemmel néztem ez a web cimet de még nem jöttem rá az okára hogy miért nem akar müködni.
  Üdv Irénke

 10. Kitti

  Kedves Pénzvezérlő Mária!

  Mégis, hogyan akar úgy pénzvezérlést stb-t tanítani, hogy még arra sem vette a fáradtságot, hogy ne egy ingyenes oldalon ossza az eszet?!
  Szánalmas.

 11. Nagyhenceg

  Gábor, köszi, sokat tanulok tőled, szó sincs arról, hogy az oldalammal elfogult volnék, sokszor pocséknak tartom, és szeretném, ha sokkal jobb lenne. örömmel olvasom a szövegeidet, szeretnék tübbet tudni a dolgokról, majd egyszer, ha ráérek, talán neki is állok. MInden jót: NH

 12. Csaba

  Kedves Marcsi!

  Első lépésként azt ajánlanám, hogy az ingyenes extra.hu domain névtől és tárhelytől meg kellene válni. Ma már jelentéktelen összegből tudsz foglalni domain nevet, illetve hozzá tartozó tárhelyet! Hidd el, utánna jobb lesz a helyezés is.

  Második lépés. Minden bántás nélkül. Egy új weblap!

 13. Szabó GáborSzabó Gábor Szerző

  @Marcsi

  Az az igazság, hogy Te és az oldalad esetében pontosan az a helyzet, amiről a bejegyzés szól.
  Az igazság az, hogy fogalmam sincs, hogy mit kell tennem, ha rendelni akarok valamit tőled. Hova kattintsak, mit csináljak???
  Ez 10-ből 9 vásárlót elriaszt.

  Gábor

 14. Gábor

  Szia Gábor!
  A bejegyzés gondolatébresztő! Én is szoktam a kívülálló szemével próbálkozni, azután a mikor a reakciókat megtudom a netezőktől, rá kell jönnöm, mennyire különböző kézségekkel és képességekkel ülünk a számítógépünk elé. Arról nem is beszélve, hogy az kideríthetetlen, milyen szintről indítsuk a magyarázatokat hogy az egyik megértse, a másiknak pedig ne legyen rém unalmas.
  Üdv!
  Marcsinak Csaba bejegyzése nagyon helyén van.

 15. Egyedi Tibor

  Tisztelt Gábor.

  Most próbálom a weblapom kialakítani. Tudom, hogy mit szeretnék kínálni a leendő ügyfeleknek. Olvasva itteni hozzászólásokat, meg próbálom rendszerezni a többi olyan segítséget mint például innen is kaptam. Olvastam olyan öröknek mondott szabályról, hogy csak fizetős oldalon szabad árunkat, vagy szolgáltatásunkat kínálni. Nagyobb bizalommal vannak a ezen oldalakon lévő szolgáltatások iránt.

  Üdvözlettel: Tibor.

 16. Solti Klára

  @Kunerth Károlyné Mária
  Kedves Mária!

  Közös cipőben járunk. Talán nagy bátorság, hogy olyan ember véleményezi lapodat aki szintén a Gábor tanácsai alapján kezd dolgozni.
  Gábor levelei számomra nagyon hasznosak! Kiváncsiságból és együttérzésből megnéztem az oldaladat. Talán legfontosabb az lenne, hogy Te szövegeznéd meg. Mert a barátnőd irásából az derül ki, hogy nem szivből az övé a termék /egyébként nagyon szépek amit kinálsz/ Kicsit több egyszerűség és nincs rá jobb szavam alázat
  kéne a fogalmazásban. Nem mindenkit fog meg a szlogen “mert megérdemlem” stb. Remélem nem bántottalak meg. Őszintén drukkolok Neked!
  Üdvözlettel: Klára

 17. Éder mester

  Kedves Gábor örömmel venném ha segítene felfuttatni az oldalkamat!

 18. Szabó GáborSzabó Gábor Szerző

  @Gábor
  Szia!

  A látogató szemszöge nem a nézelődőt, hanem a komoly érdeklődőt jelenti. Mindig csak a célközönséghez kell szólni.
  Azon belül pedig meg lehet vizsgálni, hogy melyek az ideális ügyfelek. Ha azok akik részletes magyarázatot igényelnek, akkor velük kell foglalkozni, ha azok akik mindent tudnak, akkor velük.
  Iparáganként változó, hogy milyen a jó ügyfél.

 19. Kunerth Károlyné Mária

  @Solti Klára
  Valika.

  Nagyon köszönöm a megjegyzésedet és el is fogadom a kritikát, mert én is elgondolkodtam azon, hogy talán mégsem kellene beírni, hogy “megérdemlem” De arra gondoltam, hogy a TV-ben bejött (vagy nem) ezt nem tudom eldönteni, gondoltam hátha. sajnos még nagyon gyakorlatlan vagyok az ilyen szövegek írásában, de próbálkozom, lehet, hogy sikerül majd. Egyébként köszönöm, hogy megnézted a lapomat és az ékszerek tetszenek.
  Köszönöm az építő kritikát, ebből tanul az ember. Üdv. Marcsi

 20. Kunerth Károlyné Mária

  @Csaba

  Üdv. Csaba

  Köszi a hozzászólásod, de ez a lap már több mint egy éve van fenn az interneten ezzel a ( http://marcsi_ekszerei.extra.hu) címmel. Egyik marketinges vezetőtől (Wolf Gábortól) azt tanultam, hogy nem szabad ott hagyni a web lapot, hogy újat csináljak, mert az ugyanolyan lenne, mintha csak most kezdeném az üzletet. Ezt a lapot már nagyon sokan ismerik, bár vásárlóm igaz nagyon kevés van. Tudom sokat kell rajta változtatni, de az utóbbi időben ez is megtörtént, de természetesen van vele még munka.
  Köszönöm a véleményed, tudod sok fajta ember van, kinek ez tetszik, kinek az. Bántásról szó sincs, csak ez a helyzet.

  üdv. Marcsi

 21. Kunerth Károlyné Mária

  @Tóth Mária (Maya)

  Kedves Mária.

  Köszönöm a kedves hozzászólásod, épp most írtam Csabának, hogy kinek ez tetszik, kinek az.
  Neked pl ez a lap tatszik. Köszönöm és még sokat fogunk dolgozni rajta a lányommal, akinek ez a lap volt a vizsgamunkája és meg voltak vele elégedve. Azért is említettem, hogy kinek ez tetszik, kinek más.

  köszi és folytatom továbbra is.
  Üdv. Marcsi

 22. Kunerth Károlyné Mária

  @Szabó Gábor
  Kedves Gábor

  Köszönöm az észrevételed, de a Kapcsolatra rákattint a vendég, akkor ott le van írva, az elérhetőségem, hogy hogyan küldöm el (ajánlva postaköltség stb.) Úgy gondoltam ezt ha elolvassák, akkor megtalálják amit keresnek. Az ékszerre ha ráteszik a nyilat, akkor az ékszer száma és az ára is rajta van, így megvan a email cím, az ékszer száma és ára is. Igy csak egy emailt kell írni és máris mehet az üzlet.
  Esetleg van valami gyorsabb elérhetőségi ajánlatod? nagyon szívesen fogadnám a tanácsodat. köszönettel Marcsi

 23. Andrea

  Kedves Mária!

  Lehet, hogy szép és jó az oldalad, de én pl. nem tudom megnézni sem, nemhogy ide-oda kattingatni. (Nincs flashplayer a gépemen, és nem is szándékozok felrakni.)
  Meggyőződésem, hogy a Wolf G. nem az ingyenes tárhelyen lévő lapokra gondol, hogy nem szabad otthagyni. Egyébként ebben nem is feltétlenül kell egyetérteni vele. Vannak olyan esetek, amikor az első lap annyira el van rontva – keresőoptimalizálási szempontból -, hogy nincs is más lehetőség, mint tiszta lappal indulni.
  A helyedben én ezt tenném: új oldal fizetős tárhelyen keresőoptimalizált szövegekkel + az eladáshoz webáruház. A most meglévő oldalon fennhagynék egy cikket egy-két képpel és egy linkkel, ami az új oldalra visz, azért, mert így nem veszik kárba az eddig belefektetett munka.

 24. dantian

  Kedves Andrea, ha jól sejtem, megelégszel a fekete-fehér, kisfelbontású monitorral is, és a Windows-t sem vagy hajlandó feltetetni a gépedre, igaz? Vagy talán abba a csoportba tartozol, aki a kákán is csomót keres, és igyekszik ráerőltetni a saját – meglehetősen egysíkú – elképzelését a másikra? Ne fáradj…

 25. Tóth Mária (Maya)

  @Kitti
  Kedves Kitti!
  Nagyon kedves, hogy kritikát gyakorol. De ez építő kritika Ön szerint?

  Kíváncsi lennék az Ön nagyszerű, ám nem ingyenes és nem szánalmas honlapjára.

  Imádom ezt az ingyenes honlapot és imádom a google ingyenes levelezőjét is, és most töltöttem le egy ingyenes szoftvert is.

  Én is szívesen adok ingyenesen értékes információkat. Ezért aztán szívesen használok ingyenes lehetőségeket. Például a .blog.hu-t is.

  Na és? Ez bizony örömet szerez nekem.
  Érdekelne, hogy miért fáj az Önnek kedves Kitti, ami nekem jól esik?

  üdvMy, aki osztja az észt, ingyenes honlapján, ja és nem ingyenes honlapján is.

 26. Tóth Mária (Maya)

  @Andrea

  Szia Kedves Andrea! Köszi hogy megnézted a honlapomat. És bizony sok munkám van benne. Viszont csak ezen a módon tudom begyakorolni ezt a honlapcsinálási szakmát. Nem tudok mással sem
  jó honlaot csináltatni, ha én magam nem gyakorltam ki. Szóval folytatom a gyakorlatozást.

  Az a helyzet, hogy nem a honlapommal akarok értékesíteni, hanem a személyes kapcsolatok kiépítésével.

  És ragaszkodom a .sokoldalhoz, annyira jó használni, és ha lehetne, fizetnék is érte, csak sajnos nem lehet.

  ÜdvMy

 27. kacsesz

  Hát persze hogy elfogult vagyok a miénk eléggé béna, de akiknek csinálunk azok remekek! 🙂
  Maya Te vagy a kedvenc ügyféltípusunk, aki mindent tudni akar és tud is, “majd ő megmondja”, jó gyakorlatozást 🙂
  Sztem a jó weblap készítés valami szakma szerüség lenne, és ha meg van a weblap akkor még nincs semmi, még 1000 dolgot kell csinálni vele, meg közben is, stb

 28. Abafalvy

  Kedves Gábor ! A Weblapommal kapcsolatosan nem vagyok elfogult,(az elfogultság nem az én formám) de úgy gondolom a lényegi dolgokat tartalmazza.Természetesen állandóan gondozni-kellene-,de hát ez ritkán sikerül.A látogatottsága-talán- megfelelő, viszont sokan nem veszik maguknak azt a fáradságot, hogy a VENDÉGKÖNYVBE kifejtsék őszinte véleményüket.

 29. Marcsi

  Az év második felében új tárhelyre szeretném költöztetni a honlapomat. ( a tartalom marad ill. bővül majd, a külalak teljes mértékben változni fog)
  Mielőtt költöznék és nekiállnék az új oldal tervezésének, kikérném a véleményeteket.
  Ne kíméljetek! 🙂

 30. Gréti

  Nagyon örülök hogy megtaláltam ezt az oldalt….mert érthető, nem dobálózik kezdők számára fura fogalmakkal.Lassan meglesz a weboldalam ….közprédára bocsájtom..véleményezzétek.

 31. Andrea Zsuzsanna

  <a href=’#comment-228′>@Kunerth Károlyné Mária</a> – 1./Én arra gondoltam, hogy a linkje nem azt sugallja amivel foglalkozik. 2./A főcime kell, hogy előszőr eladjon. 3./ két oldalra tenném a témát külön választva. Nagyobb betükkel lehetne jobban lekötni az olvasók figyelmét.
  Engem például nagyon zavar ha kis betüvel van írva, nincs türelmem végig olvasni és el is megyek az oldalról.Rögtön az elönyeket kellene leirni mit nyer ha megveszi a domainokat és milyen hátrányokkal járhat, van -e olyan előnye amiért ezt kellene választania, a kockázat így kié lessz ?

 32. Andrea Zsuzsanna

  Én most készítem az oldalaimat és egyáltalán nem vagyok megelégedve, mert ez még csak a teszt alatti stádiumban van . Én nem értek annyira a számítógéphez így a fiam segítségével csak teszteljük az oldal használatát. Szeretném jól elvégezni az elképzeléseimet és azokat az információkat amiket fontosnak tartok a szerkesztéshez.

 33. Andrea Zsuzsanna

  &amp;lt;a href=\\\’#comment-1576\\\’&amp;gt;@Marcsi&amp;lt;/a&amp;gt; – Amit én észre vettem talán a szöveget kellene érdekesebbé tenni, és a husz éves kort én elhagynám inkább. Nem képes egy szer se kihozni ezt az érzést, ebben
  nem is akarnak hinni ez reklám eredetű szövegnek tünik én ha tehetek egy javaslatot, a következőkre gondoltam. Be kell lépni annak a bőrébe annak a korosztálynak a helyzetébe és aszerünt ecsetelni , hogy milyen elönyök , környezete reagálása ha….., stb. példákat hoznék fel, azt adnám vissza azt az érzést amiért szívesen én is megvettem. A változások mikor milyen tapasztalat és élmény kerített hatalmába, hogy ezt választottam.

 34. Papp Gábor

  Az én oldalamon nem terméket akarok eladni, hanem szolgáltatok. Nagyon jól hozza a google az oldalamat. Első, vagy második oldalon mindíg ott vagyok. Az átlagos tartozkodási idő kb.: másfél perc, napi 10-20 látogató. Mégsincs annyi megrendelésem, mégcsak árajánlatot sem kérnek… Mi lehet az ok? Remélem Gábor, hogy a te segítségeddel közelebb jutok a megoldáshoz.

 35. Barbi

  Kedves Szabó Gábor!

  A Vimeon láttam egy videódat a Yahoo Site Explorer- ről, hogy hogyan tudjuk a bejövő linkjeinket ott ellenőrizni. Én azt a furcsaságot vettem észre, hogy nem minden bejövő linkemet mutatja. Az utóbbi időben csomó helyre felregisztráltam a linkemet, pl. lap.hu oldalakra is (meg is jelent) és ezek egyik sincsenek fent a site explorer által hozott listán. Miért van ez? Talán nem mutatja ki azonnal a linkeket?
  És érdekes, vajon a Google-nak miért nincsen ilyen szolgáltatása…

  Köszönettel,
  Barbi

 36. Ferenc

  Kedves Gábor
  A Yahoo site explorer-nél azt tapasztalom, rengeteg linket nem mutat (vs. majestic seo), sőt igaz vadi új oldalnál, de először mutatott 10-et külső domainről jövőt (to entire site), majd ez lecsökkent 3-ra, holott a linkek nem tűntek el, ez egészen biztos, mert olyan helyen vannak, amit én kontrollálok. Érdemes ezt egyáltalán használni még?
  Köszönet!

 37. Kiss Ádm

  Teljesen egyetértek a cikkel, az átlag felhasználó ha nem találja meg pár másodperc alatt azt amiért jött az oldalon, már megy is tovább másik találatra….

 38. Gózon Feri

  Ez is, mint a többi írásod nagyon hasznos, sokat lehet belőlük tanulni. Én is pont így cselekeszem, és a legtöbb ember is, ha idegen weboldalon járok….

Hozzászólások lezárva.