Weboldal készítés célokkal és eredményekkel

Tudta, hogy a weboldalak túlnyomó többsége soha meg sem közelíti azt az eredményességet, amit a tulajdonosa megálmodott? Van egy jó hírem! Erről a legtöbb esetben nem a weboldal tulajdonosa tehet.

Szinte hihetetlen, de a weboldal készítéssel foglalkozó cégek 95%-a úgy tekint egy honlap elkészítésére, mint egy egyszeri program telepítésre, vagy mint egy rutinszerű programozási munkára.

Nélkülözhetetlen a célok meghatározása, az oda vezető utak kidolgozása. Egyszerűen képtelenség úgy eredményes online jelenlétet készíteni, hogy még a megrendelő sincs tisztában az elérendő célokkal.

Fontos, hogy megértse, hogy a weboldal nem maga az online jelenlét, hanem annak egy fontos eleme.

Elengedhetetlen, hogy a célokhoz vezető folyamatok ki legyenek dolgozva. Minden egyes lépést módszeresen meg kell tervezni, és fel kell építeni.

Régen
  • Valahonnan megérkezik valamilyen látogató.
  • Megpróbálja megkeresni, amire szüksége van.
Most
  • Az általunk kiválasztott helyről megérkezik az általunk meghatározott típusú látogató a számára elkészített aloldalra.
  • Nem keresgél, mert azonnal megkapja, amit akar.

Ahhoz, hogy az Ön weboldala is ilyen tudatosan működjön, az alábbiak figyelembevételével dolgozunk…

Tervezés

Az alapok lefektetése és az elérendő célok kitűzése nélkül lehetetlen hatékonyan dolgozni. Mégis ez a fázis az, amit a legtöbben kihagynak. Ez nem fordulhat elő! Pontosan meg kell tervezni, hogy a látogatótól mit várunk el, hogy honnan-hova akarjuk eljuttatni.

A szöveges tartalom

Az online értékesítés legfontosabb eleme a szöveg. Mégis a legtöbb weboldal-tulajdonos még mindig úgy gondolja, hogy a dizájn, ami elad. Óriási tévedés. A szöveg feladata, hogy megfogja, lekösse, és cselekvésre késztesse a látogatót. Ha a szöveg gyenge, az online jelenlét is gyenge.

Látogatók és ügyfelek

Amikor a weboldal elkészül, még nagyon messze van a bevétel. A cél eléréséhez szükség van a látogatókra és az azokból konvertált ügyfelekre. Fontos megérteni, hogy nem minden látogatottságnövelési eszköz jó mindenkinek. Tudom, hogy nehéz elfogadni, de van olyan cég, aminek nem megtérülő befektetés a keresőoptimalizálás, és van olyan cég, aminek nem szükséges a Facebook-on megjelenni. Hihetetlenül fontos a megfelelő látogató- és ügyfélszerzési csatornák kiválasztása.

Asztali, laptop, mobil, tablet

Egyre többen használják az internetet mobiltelefonról és tabletről. Olyan nagy táborról van szó, hogy bűn lenne figyelmen kívül hagyni ezeket az eszközöket, és ezáltal kizárni a felhasználókat. Figyelünk, hogy asztali számítógépről, laptopról, táblagépről és okostelefonról is tökéletesen elérhessék a látogatói az oldalát.

Egyszerű adminisztráció

A weboldal naprakészen tartásában egy adminisztrációs felület segít Önnek. Ezen keresztül bármikor készíthet új tartalmat, vagy módosíthatja a meglévőket. Nincs szükség extra számítástechnikai ismeretekre vagy webfejlesztőre.

Szerzői jog, használati jog, átruházhatóság

A weboldal-tulajdonosok 99%-a egyáltalán nem foglalkozik a honlap jogi hátterével. Pedig egy weboldal a készítő szellemi terméke. A megrendelő jogait minden esetben tisztázni kell. Lehet, hogy a mostani oldalának Ön csak bérlője, lehet, hogy a felhasznált szövegeket nem is módosíthatja, lehet, hogy ha összeveszik a fejlesztőjével, akkor nem is használhatja tovább az oldalt. Az általunk készített weboldalakhoz kapcsolódó minden jogot átadunk, és ezt szerződésben rögzítjük, hogy Ön a lehető legnagyobb biztonságban érezze magát.

Az ügyfélnek mindig igaza van?

2004-ben, amikor az első weboldal készítési szerződést kötöttük, még azt hittük, hogy a megrendelőnek mindig igaza van. Néhány évnek el kellett telnie, hogy rájöjjünk, ez nem így van. Mint, ahogy az ember a fényezőnek, a burkolónak vagy az orvosnak sem mondja meg, hogy hogyan végezze a dolgát, úgy a weboldal készítőnél sincs ez másképp. Természetesen nem arról van szó, hogy önfejűek vagyunk és senkire nem hallgatunk. Minden döntésünket szakmai érvekkel támasztjuk alá. A legfontosabb, hogy az Ön weboldala a lehető leghatékonyabb legyen, és a legtöbb profitot termelje.Jelenleg több weboldal készítési projektet nem tudunk elindítani.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Szűrjük a robotokat. Kérem, oldja meg! * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.